Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Sajtkosárban sült paradicsom

Szerző:
Szabó Anna
A piacokon már önfeledten piroslanak a koktélparadicsomok... OK, azt nem firtatjuk, honnan jöttek ennyien, inkább örömködünk, és kiélvezzük az általuk nyújtott ízélményt!


Hozzávalók:

12dkg reszelt parmezán sajt
60dkg koktélparadicsom
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
¼ csésze bazsalikomlevél, vékony csíkokra tépve

 

Elkészítése:

1. A parmezánt minél nagyobb lyukú reszelőn reszeld le. (Ne használj másfajta sajtot, mert a zsírosabbak túl puhák, ezért a belőlük formált kosárkák nem tartják meg az alakjukat.)

2. A sütőt melegítsd elő 190°C-ra. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, rakj rá 4 evőkanál sajtot, majd kanállal nyomkodd szét kb. 15cm átmérőjű körökké. Süsd őket 6 percig, hogy a széleik kissé megbarnuljanak.

3. Közben vegyél elő 4 kisebb tálkát, óvatosan emeld ki egyenként a forró sajtkorongokat a tepsiből, és borítsd őket a tálkákba. Hagyd, hogy felvegyék az edények formáját és teljesen kihűljenek.

4. A paradicsomokat serpenyőben vagy magas falú tepsiben, némi olajjal megpergetve süsd 10 percig, hogy megrepedjenek. Forgasd össze a bazsalikommal.

5. A parmezánkosárkákat állítsuk 4 tányérra, és töltsük meg őket a sült paradicsomokkal. Máris tálalhatod.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL