Hozzávalók:
12dkg reszelt parmezán sajt
60dkg koktélparadicsom
2 evőkanál extra szűz olívaolaj
¼ csésze bazsalikomlevél, vékony csíkokra tépve
Elkészítése:
1. A parmezánt minél nagyobb lyukú reszelőn reszeld le. (Ne használj másfajta sajtot, mert a zsírosabbak túl puhák, ezért a belőlük formált kosárkák nem tartják meg az alakjukat.)
2. A sütőt melegítsd elő 190°C-ra. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, rakj rá 4 evőkanál sajtot, majd kanállal nyomkodd szét kb. 15cm átmérőjű körökké. Süsd őket 6 percig, hogy a széleik kissé megbarnuljanak.
3. Közben vegyél elő 4 kisebb tálkát, óvatosan emeld ki egyenként a forró sajtkorongokat a tepsiből, és borítsd őket a tálkákba. Hagyd, hogy felvegyék az edények formáját és teljesen kihűljenek.
4. A paradicsomokat serpenyőben vagy magas falú tepsiben, némi olajjal megpergetve süsd 10 percig, hogy megrepedjenek. Forgasd össze a bazsalikommal.
5. A parmezánkosárkákat állítsuk 4 tányérra, és töltsük meg őket a sült paradicsomokkal. Máris tálalhatod.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK