Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Sárgadinnyeleves málnával és pörkölt mandulaforgáccsal

Szerző:
Szabó Anna
Nyáron, a nagy melegben nincs is finomabb egy jól lehűtött, gyümölcslevesnél, főleg, ha az a soron lévő idénygyümölcsből készül. Mi most sárgadinnyéből készítettük el. Az édes, és selymesen krémes leveshez nagyon jól illik a kissé savanykás málna, és a ropogós mandulaforgács.

 

Hozzávalók

- 1 db sárgadinnye

- 2-3 ek méz

- 2 cs vaníliás cukor

- 3 dl édes fehérbor

- 2 dl tejszín

- őrölt fahéj

- málna

- mandulaforgács

Elkészítés

A dinnye húsából először vájjunk ki néhány golyót, amit csak az elkészült levesbe teszünk bele. A megmaradt dinnyét vágjuk fel kisebb darabokra, majd turmixoljuk le.

Egy edénybe habosodásig melegítsük fel a mézet, öntsük rá a leturmixolt dinnyét, adjunk hozzá 2 dl bort, vaníliás cukrot, ízlés szerint őrölt fahéjat, majd forraljuk fel, és főzzük kb. 5 percig. Állandó kevergetés mellett csorgassuk bele a tejszínt, majd forraljuk fel újra (főzni már nem kell).

Vegyük le a tűzről, keverjük bele a maradék bort, tegyük bele a kivájt dinnyegolyókat, majd alaposan hűtsük le.

Közben egy serpenyőben, állandó kevergetés mellett pörköljük világos zsemleszínűre a mandulaforgácsot. Tálaláskor merjük a lehűtött levest egy tányérba, majd szórjuk meg málnaszemekkel, és pörkölt mandulaforgáccsal.

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL