Hozzávalók
- 1 db sárgadinnye
- 2-3 ek méz
- 2 cs vaníliás cukor
- 3 dl édes fehérbor
- 2 dl tejszín
- őrölt fahéj
- málna
- mandulaforgács
Elkészítés
A dinnye húsából először vájjunk ki néhány golyót, amit csak az elkészült levesbe teszünk bele. A megmaradt dinnyét vágjuk fel kisebb darabokra, majd turmixoljuk le.
Egy edénybe habosodásig melegítsük fel a mézet, öntsük rá a leturmixolt dinnyét, adjunk hozzá 2 dl bort, vaníliás cukrot, ízlés szerint őrölt fahéjat, majd forraljuk fel, és főzzük kb. 5 percig. Állandó kevergetés mellett csorgassuk bele a tejszínt, majd forraljuk fel újra (főzni már nem kell).
Vegyük le a tűzről, keverjük bele a maradék bort, tegyük bele a kivájt dinnyegolyókat, majd alaposan hűtsük le.
Közben egy serpenyőben, állandó kevergetés mellett pörköljük világos zsemleszínűre a mandulaforgácsot. Tálaláskor merjük a lehűtött levest egy tányérba, majd szórjuk meg málnaszemekkel, és pörkölt mandulaforgáccsal.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK