Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Serpenyőben sült marhaszelet gombás-paprikás raguval

Szerző:
Szabó Anna
Ízletes húsétel marhahússal, és fűszeres gombás raguval. Az ínyencségek kedvelői sem fognak csalódni.
Hozzávalók:

- 2 vékony szelet sovány marhahús
- 1 csésze apróra vágott kaliforniai paprika
- 20 dkg szeletelt gomba
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kanál szárított vagy friss kakukkfű
- 2 kanál száraz fehér bor vagy tyúkhúsleves
- egy pici olivaolaj a serpenyőbe


A marhahús szeleteket egy serpenyőben, vagy a sütőben süssük meg.


Közben készítsük el a ragút:

Forrósítsuk fel az olajat a serpenyőben, és tegyük bele a gombaszeleteket. Fedő alatt addig pároljuk, amíg barnulni nem kezdenek, aztán hozzáadjuk a paprikát is. 2-3 percig forraljuk, aztán sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a fokhagymát és a fűszernövényeket is. Egy nagyon rövid ideig hagyjuk, hogy összerottyanjon, de vigyázzunk, nehogy a fokhagyma odakapjon. Ezután jöhet bele a bor, vagy a húsleves. Fedő nélkül addig hagyjuk forrni, amig a leve el nem fő.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL