1. Darált húsos párolt uborka
Hozzávalók
- 30 dkg húsos szalonna
- 2 közepes fej vöröshagyma
- 4 db közepes uborka
- 40 dkg darált csirkemell (lehet pulyka is)
- só, bors,
- 1 teáskanál Curry
- 1 csomag petrezselyem apróra vágva
- 1.5 dl húsleves
Elkészítés
1. A szalonnát vágjuk apróra, a hagymát vagdaljuk kockára. Hámozzuk meg az uborkát, hosszában vágjuk félbe, teáskanállal vájjuk ki a magokat, és daraboljuk fel.
2. Süssük ki a szalonnát kis lángon, ha szükséges öntsünk hozzá egy kevés olajat. Adjuk hozzá a darált húst, és süssük állandó kevergetés mellett.
3. Szórjuk rá a hagymát és a feldarabolt uborkát. Állandó kevergetés mellett pirítsuk néhány percig. Fűszerezzük sóval, borssal, curryvel.
4. Öntsük fel a keveréket húslevessel, pároljuk fedő alatt, közepes lángon kb. 5-7 percig. A tetejére szórjuk rá a már felaprított petrezselymet. Tésztával tálalva kitűnő főétel.
2. Birkaszeletek salátával
Hozzávalók
- 8 szelet birkahús
- tengeri só
- őrölt feketebors
- 2 evőkanál vaj
- 2 evőkanál apróra vágott mogyoróhagyma
- 1 teáskanál dijoni mustár
- 2 evőkanál apróra vágott koriander
- 4 evőkanál fehérborecet
- 4 evőkanál olívaolaj
- 2 fej radicchio saláta
- 100 g galambhegy saláta
Elkészítés
1. Fűszerezzük a húst sóval, borssal, és süssük vajban 5 percig, alacsony hőfokon rózsaszínűre. Tegyük félre, és tartsuk melegen.
2. Közben keverjünk öntetet a mogyoróhagymából, mustárból, korianderből, ecetből, olajból, sóból, borsból.
3. A salátát tépkedjük darabokra, keverjük el az öntettel, és tegyük a tányérokra. Vágjuk darabokra a húst, és helyezzük a salátára.
3. Zöldséges fasírozott
Hozzávalók
- 2 db szikkadt zsemle
- 1 közepes fej hagyma
- 2 evőkanál vaj
- 50 dkg frissen főtt borsó
- 2 db tojás
- 2 evőkanál közepesen erős mustár
- só
- frissen őrölt feketebors
- csipetnyi szerecsendió
- 1 csomag petrezselyem
- zabpehely a massza sűrítéséhez
- 15 dkg teljes kiőrlésű liszt
- 2 tojás
- 15 dkg zsemlemorzsa
Elkészítés
1. A zsemléket áztassuk be vízbe. Vágjuk a hagymát apró kockára, és pároljuk a vajban üvegesre. Törjük át a borsót, egy edényben keverjük el a hagymával, tojással, mustárral. Nyomkodjuk ki a zsemléket, adjuk a petrezselyemmel és a fűszerekkel együtt a keverékhez.
2. A masszát sűrítsük zabpehellyel, formázzunk belőle fasírozottakat. Forgassuk meg először a teljes kiőrlésű lisztben, majd a felvert tojásban, végül a zsemlemorzsában.
3. Süssük a fasírozottak bő, forró olajban arany-barnára. A felesleges olajat itassuk le konyhai papírtörlővel, és máris tálalhatjuk.
4. Zöldséges csirke
Hozzávalók
- 50 dkg csirkemell filé
- 2 piros apróra vágott chili paprika
- 1 piros, 1 zöld, 1 sárga paprika
- 1 paradicsom
- 2 póréhagyma
- 1 csomag petrezselyem
- só, bors
- 1 konzerv bébi kukorica
- 15 dkg zsenge hüvelyes zöldbab
- édesnemes paprika ízlés szerint
Elkészítés
1. Vágjuk apróra a csirkehúst. Keverjünk össze 3 evőkanál olajat az apróra vágott petrezselyemmel és a chili paprikával, majd kenjük meg vele a húst. A paprikát és a póréhagymát szeleteljük fel.
2. Forrósítsunk fel egy serpenyőt, rakjuk bele az olajos húst, süssük meg.
Vegyük ki, sózzuk, borsozzuk. Forrósítsuk fel a maradék olajat, majd pároljuk benne zöldségeket 5 percig. Figyeljünk arra, hogy a zöldségek ropogósak maradjanak, úgy egészségesebb lesz az étel.
3. Tegyük vissza a húst, fűszerezzük az egészet sóval, borssal, paprikával. Rizzsel tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK