Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Serpenyős színkavalkád

Szerző:
Szabó Anna
Leginkább a nők szívét - vagy még inkább gyomrát - célozza meg ez a recept. A rengeteg zöldség főszereplésével készült étel egyik mellékszereplője a csirkemell.

Hozzávalók:

2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 cukkini
1-2 chilipaprika
250g csirkemell
Só, bors, cukor
2 evőkanál liszt
4 evőkanál olaj
2 teáskanál szójaszósz
2 levél bazsalikom

 

Elkészítése:

1. A vörös- és fokhagymát, valamint a paprikát pucold meg és vágd fel csíkokra, valamint a cukkinit is.

2. A húst tisztítsd meg, szeld fel 2 cm-es csíkokra, majd szórj rá sót és lisztet.

3. 2 evőkanál olajat egy serpenyőben forrósíts fel, majd a húst hirtelen süsd meg benne, majd szedd ki belőle egy tányérra és tedd félre.

4. A serpenyőbe tedd bele a maradék olajat, majd a hagymákat fonnyaszd meg benne. A paprikát, cukkinit és chilit dobd hozzá, és süsd így együtt további 2 percen keresztül.

5. Adj hozzá 2 teáskanál olajat, valamint 3 ml vizet. Dobd hozzá a húst, majd jól melegítsd fel. Sóval, borssal és 1 csipetnyi cukorral ízesítsd. Tálaláskor díszítsd bazsalikommal.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL