Mindenki ismeri a tökéletes pattogatott kukoricát, a moziból. A gyönyörű sárgás színű, vonzó illatú és tökéletesen sós/vajas csodát, ami többnyire már a film elején elfogy. Azt sajnos lemásolni aligha lehet, de azért megközelítőleg hasonlót otthon is elkövethetünk, persze a megfelelő termékkel. Legyenek szépek a szemek, ropogósak, kellemesen ízesítettek, ne hagyjanak mellékízt és ne akarjuk kiinni utána a csapot - ezek az elvárásaink. Azok se csüggedjenek, akik nem filmnézés, hanem pl. olvasás közben szeretnek csemegézni - azt is felkutattuk ugyanis, mely termék után nem marad zsírfolt a könyvön, ha lapozgatjuk. Mindegyik fajtát ugyanannyi időre tettük be a mikróba és ugyanúgy ráztuk össze.
(Dobozban is kapható, mi az egydarabos kiszerelést vásároltuk meg.)
Ára: 89 Ft/ csomag
Csomagolás: Az elején semmilyen magyar szót nem találtunk, csupán németül olvashatjuk el, hogy sós vagy vajas. A hátulján kárpótolásul rengeteg információt kaptunk, sőt, még egy aranyos rajzos leírást is. Azonban hiányoltuk a tápérték táblázatot, ami sehol nincs rajta, így nem tudtuk meg, miből mennyi van benne. Ez kizárólag a dobozos kiszerelésen szerepel. Kizárólag a belső, a mikróba kerülő csomagoláson van rajta az időtáblázat, hogy milyen teljesítményű készülékbe, mennyi időre kell betenni. Ezt a csomagolást viszont ne tapogassuk sokáig, mert akkor átüt az ízesítéshez való szilárd anyag.
Kipattogás: Nagyon kiadós, alig maradt belőle a tál alján. Nagy szemek lesznek, hihetetlen gusztusos, a kukoricaszemek maradványainak nyoma sem marad, szép sárga a közepe, nem ég meg.
Illat és íz: Illata nem igazán van, de íze annál kellemesebb, nem vadul sós, remekül eltalált, lágy íz. Utóíze nem maradt.
Összhatás: Még kihűlt állapotában is ropogós. A belső része nem rágós, nincs héj, ami megmarad a szánkban. Nem kell rá folyton inni, filmezés közben így tökéletes választás, ugyanis nem kell 10 percenként innivalóért rohangálnunk. A kezünk viszont kicsit zsíros maradt, így könyvet ne nagyon lapozzunk vele.
Kipattogás: Nagyon figyeljünk az időre, mert könnyen megéghet. A mikróban nagyon pattog, mintha egy lőtéren lennénk, ennek ellenére még sok marad a tál alján és közepes szemeket kapunk. A közepe változó, a többség szép, némelyik sötétebb és marad félig megsült szem is.
Illat és íz: Kicsit mű az illata, de az ízén egyáltalán nem lehet érezni. Annak ellenére, hogy vajas, elég sós is, de a kettő jól keveredik. Némelyik szem azonban ízetlen. Utóíze nincs.
Összhatás: Igazán ropogós, eteti magát, kicsit szomjasak is lettünk rá a sós íz miatt. A kukoricaszemek belseje sajnos kiválik és összegyűlik a szánkban. Hidegen már kicsit rágósabb. Zsíros hatás nem maradt a kezünkön, ezért, ha olvasás közben csemegézünk, nem sérülnek a könyvlapok sem.
(Dobozban is kapható, mi az egydarabos kiszerelést vásároltuk meg.)
Ára: 129 Ft/csomag
Csomagolás: A felirat magyar - elöl is -, így nem kell keresgélni, ha esetleg nem beszélünk idegen nyelvet. Nincs rajta rajz, elég tárgyilagos, de tápértéktáblázat szerepel a csomagoláson, ennek köszönhetően megtudhatjuk, miből mennyi is van benne. Kívül is van rajta időtáblázat, ami ugyanúgy a belső tasakon is szerepel. Ez pozitívum. Az ízesítő anyag nem üt át, a csomagolás masszív.
Kipattogás: Rengeteg apró szem lesz belőle, marad is a tál alján egy kevés. A közepe kevésbé gusztusos, ugyanis igencsak megbarnul, viszont nem ég meg.
Illat és íz: Finom sós illata van, az íze változó, vannak alig érezhetőek és vadul sósak is, hiába ráztuk át többször is.
Összhatás: Rengeteg benne a héj, rágós, és fel-, illetve beleragad a szájba és a fogak közé. Hidegen a szájban is marad egy furcsa, lemoshatatlan réteg, ami elég kellemetlen. Filmnézés vagy olvasás közben valószínűleg nem ezzel szeretnénk foglalkozni, illetve azzal, hogy törölgessük a kezünket, ugyanis marad egy réteg a kezünkön is.
Kipattogás: A sóshoz hasonlóan a szemek aprók, és marad közöttük olyan, ami nem pattog ki egészen. A közepe azonban jobban megsült, már-már megégett. Ezért nagyon kell vigyázni, hogy ne maradjon túl sokáig a mikróban.
Illat és íz: Az illata kellemes, szinte összefut tőle a nyál a szánkban. Ám hiába, abban a pillanatban, ahogy alaposan összeráztuk, az aromából alig maradt valami, íze szinte semmi. Teljesen natúr íz.
Összhatás: Az íze miatt azoknak ajánljuk, aki a természetes ízeket részesítik előnyben Ropogós, de a héjmaradék jelentősen kiválik és zavaróan kering a szánkban. Melegen is megmaradt a furcsa réteg a nyelvünkön, amit még az innivaló sem vitt le. A kezünkön is maradt rendesen zsírmaradék, hidegen rágóssá válik.
Kellemes kikapcsolódást kívánunk egy zacskó popcorn társaságában!
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK