Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Spagetti diómártással

Szerző:
Szabó Anna
A dió nemcsak ínyenc csemegének bizonyul, de rengeteg vitamint, kalciumot, vasat és magnéziumot tartalmaz. Készíts el egy igazi ínycsiklandó különlegességet.

Spagetti diómártással

Hozzávalók:
- 15 dkg dió
- 3 dkg vaj
- 1 evőkanál kukoricaolaj vagy olíva
- ½ fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 2 d szűrt zöldséglé (pl. paradicsom)
- 1 dl tejszín
- 1 kisebb szál (kb. 35 dkg) póréhagyma
- 40 dkg teljes kiőrlésű lisztből készült spagetti
- 10 dkg reszelt parmezán vagy ementáli sajt
- tengeri só
- bazsalikom

A 15 dkg dióból 10 dkg-ot daráljunk le, a többit pedig vágjuk durvára. Egy mélyebb serpenyőben hevítsük fel a vajat az olajjal együtt, majd zsiradék hozzáadása nélkül megpirítjuk, majd az üvegesre párol hagymához adjuk. Hozzátesszük a szűrt zöldséglevet és a tejszínt. Lassú tűzön kb. 5 percig főzzük. Enyhén sózzuk. Amíg elkészítjük a tésztát, melegen tartjuk.


Vizet forralunk sóval, és egy mokkáskanálnyi olajjal, amelyben a tésztát kifőzzük. Mielőtt a tészta teljesen teljesen megpuhulna, kb. 5 perccel azelőtt, hozzáadjuk a vékony csíkokra vágott póréhagymát. Ha már teljesen megpuhult a tészta, leszűrjük, jól lecsepegtetjük, majd hozzátesszük a mártáshoz, és összeforgatjuk vele. Tálalásnál meghintjük durvára aprított dióval, bazsalikommal, és reszelt sajttal.






Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL