Babmártáshoz:
800g nagy szemű bab
Só
10g angolszalonna
50g vöröshagyma
1 fokhagyma gerezd
20g vaj
400ml zöldségalap
1tk cukor
Körtepüré:
2 körte (kb. 250g)
3ek citromlé
20g vaj
Tészta:
1ek egész feketebors
2ek pörkölt kávébab
100g Pecorino
400g spagetti
1. A babamártáshoz főzd meg a babot sósvízben. Szeletelt vékonyra a Pancettát. A hagymákat apróra kockázd fel. Egy fazékban olvaszd meg a vajat, majd add hozzá az előfőzött babot, a Pancettát, a vöröshagymát és a fokhagymát, és közepes lángon kezd el főzni. 2-3 perc után, öntsd fel a zöldségalaplével, és főzd további 4-5 percig. Vedd le a tűzről, és hagyd langyosra hűlni. 1 teáskanálnyi cukorral pürésítsd. Ha nem elég krémes, tedd vissza a tűzre a pürét és közepes lángon kezd el főzni, míg a megfelelő állagú nem lesz.
2. Készítsd el a körtepürét is: hámozd meg és magozd ki a körtéket, majd csepegtess rá citromlevet, hogy ne barnuljon be. Karamellizálj cukrot egy fazékban. A körtén időközben keletkezett szaftot, öntsd rá a barnuló cukorra, hogy az könnyebben elolvadjon, és ne álljon teljesen össze. Add hozzá a vajat és a körtéket, majd alacsony lángon főzd tovább 8-10 percig. Tedd félre hűlni, majd pürésítsd mixerrel.
3. A spagettihez a kávébabokat és a borsot egy mozsárban törd meg. Reszeld le a Pecorinót.
4. Időközben főzd meg a csomagolás utasításai szerint fogkeményre a tésztát. A főzővízből tegyél félre majd 250ml-nyit, majd öntsd rá az őrölt kávészemekre. Keverd ezt össze egy fazékban a Pecorinóval, majd a tésztával is.
5. Tálaláskor felmelegített tányérokra tegyél külön kupacba a tésztából – a tetejét sajttal megszórva – a mártásból és a körtepüréből is.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK