Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Spárgás sajtos leveles kocka

Szerző:
Szabó Anna
Még a rekkenő hőség sem fog visszatartani, hogy bekapcsold a sütőt, ha egyszer kipróbálod ezt a receptet. Szerezz be a zöldségesnél néhány csomag spárgát, és meglátod, mire nagyon bemelegedne a konyha, már meg is sülnek ezek a finom, ropogós töltött tésztácskák.

 

Hozzávalók

- 1 cs leveles tészta
- 1 cs spárga (lehetőleg zöld)
- 1-2 cs camembert
- 6 szelet bacon szalonna
- só
- őrölt színes bors
- szezámmag

Elkészítés

A spárgának tördeljük le a fás részét, enyhén sós vízben főzzük pár perc alatt roppanósra, majd szűrjük le, és hideg vízzel öblítsük le.

Az előnyújtott leveles tésztát vágjuk fel hat részre, majd a szélétől kb. 1-2 cm-re a kés hegyével óvatosan vágjuk be. Figyeljünk arra, nehogy teljesen átvágjuk a tésztát.

Ezután minden tésztakockára helyezzünk néhány vékonyan felszeletelt sajtot, majd tegyük rá az alaposan lecsöpögtetett spárgát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, mindegyikre tegyünk egy-egy szelet bacon szalonnát, végül ízlés szerint szórjuk meg szezámaggal. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és egymástól kicsit távolabb, helyezzük rá a tésztákat. Tegyük előmelegített sütőbe, majd magasabb hőmérsékleten süssük szép pirosra.

Forrás és képek:  Gizi receptjei

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL