Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Spenótkrém delux verzióban

Szerző:
Szabó Anna
Nem főzelék, de nem is saláta. Egyszerűen csodás. A maradékot lehűtve lehet pirítósra is kenni, esetleg zöldséget mártogatni bele.

Hozzávalók: 

2 csomag mélyhűtött spenót, kiolvasztva - a leve ki is önthető
1/2 csésze megpirított pekándió (épp csak egy kicsit kell megpirítani, lehet a sütőben is)
20 dkg gomba, felszeletelve
1/4 csésze apróra vágott hagyma
2 gerezd fokhagyma, nagyon apróra vagdalva
1/2 csésze reszelt sajt – ennek legalább a fele legyen vakami kemény sajt, a legjobb a parmezán
1 csésze ricotta
száraz fehér bor
1/2 teáskanál feketebors
só, ízlés szerint
egy kis szerecsendió


Elkészítés:

1. Rakd a pekándiót a mixerbe.
2. Olvaszd ki és csavard kia spenótot, aztán azt is add hozzá.
3. A hagymát pirítsd meg egy serpenyőben egy kis olajon, addig, amíg épp puhulni nem kezd.
4. Add hozzá a gombát, és közepes lángon párold addig, amíg a gomba leve el nem párolog, és a gombaszeletek kicsit meg nem pirulnak.
5. Önts hozzá egy pici fehérbort.
6. Add hozzá a fokhagymát meg a fűszereket, és párold kábé még egy percig.
7. A serpenyő tartalmát és a reszelt sajtot is öntsd a mixerbe, és keverd össze vele. Ha nem eléggé nedves az anyag ahhoz, hogy a gép boldoguljon vele, adj hozzá még egy kis bort.
8. Már csak át kell forralni az ételt. Öntsd az egészet egy tálba, és rakd be a mikróba (vagy a forró sütőbe) pár percre.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL