Hozzávalók:
2 csomag mélyhűtött spenót, kiolvasztva - a leve ki is önthető
1/2 csésze megpirított pekándió (épp csak egy kicsit kell megpirítani, lehet a sütőben is)
20 dkg gomba, felszeletelve
1/4 csésze apróra vágott hagyma
2 gerezd fokhagyma, nagyon apróra vagdalva
1/2 csésze reszelt sajt – ennek legalább a fele legyen vakami kemény sajt, a legjobb a parmezán
1 csésze ricotta
száraz fehér bor
1/2 teáskanál feketebors
só, ízlés szerint
egy kis szerecsendió
Elkészítés:
1. Rakd a pekándiót a mixerbe.
2. Olvaszd ki és csavard kia spenótot, aztán azt is add hozzá.
3. A hagymát pirítsd meg egy serpenyőben egy kis olajon, addig, amíg épp puhulni nem kezd.
4. Add hozzá a gombát, és közepes lángon párold addig, amíg a gomba leve el nem párolog, és a gombaszeletek kicsit meg nem pirulnak.
5. Önts hozzá egy pici fehérbort.
6. Add hozzá a fokhagymát meg a fűszereket, és párold kábé még egy percig.
7. A serpenyő tartalmát és a reszelt sajtot is öntsd a mixerbe, és keverd össze vele. Ha nem eléggé nedves az anyag ahhoz, hogy a gép boldoguljon vele, adj hozzá még egy kis bort.
8. Már csak át kell forralni az ételt. Öntsd az egészet egy tálba, és rakd be a mikróba (vagy a forró sütőbe) pár percre.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK