Hozzávalók
- 10 dkg zöld lencse
- 10 dkg spenót
- 1 db szárzeller
- 1 db vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 db sárgarépa
- 2 ek olívaolaj
- 7 dl zöldség alaplé
- 1 dl tejszín
- só
- őrölt bors
- szerecsendió
- 6 szelet bacon szalonna
Elkészítés
A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk apróra, a sárgarépát, és a zellert pedig kisebb darabokra. A lencsét alaposan mossuk meg, majd csepegtessük le.
Egy edénybe hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és kezdjük el párolni. Amikor már üvegesedik, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, az összedarabolt sárgarépát, és a szárzellert, majd kevergetve pároljuk még néhány percig. Ezután adjuk hozzá a lencsét, keverjük alaposan össze, öntsük fel a zöldség alaplével, és ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg őrölt borssal, és szerecsendióval, majd főzzük puhára.
Amikor a lencse már megpuhult adjuk hozzá a spenótot és főzzük még néhány percig, hogy a spenót megfonnyadjon. Vegyük le a levest a tűzről, és botmixerrel pépesítsük. Tegyük vissza, majd állandó keverés mellett csorgassuk bele a tejszínt és forraljuk fel még egyszer.
Egy serpenyőben hevítsünk fel egy kevés olajat, helyezzük bele a baconszeleteket és süssük szép pirosra, ropogósra. Tálaláskor merjük a levest tányérba, majd csepegtessük meg tejszínnel, és morzsoljuk rá a ropogósra sütött bacont.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK