Hozzávalók
- 1 db csülök
- 3 db lila hagyma
- 3 db alma
- 2 dl fehérbor
- só
- őrölt bors
- köménymag
- 2 db babérlevél
Elkészítés
A csülköt mindenhol alaposan sózzuk be, a hagymát és az almát vágjuk fel nagyobb darabokra, szeletekre. Tegyük egy tepsi közepére a felszeletelt almát, rakjuk köré a nagyobb darabokra vágott lila hagymát, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg ízlés szerint köménymaggal, és tegyük rá a babérlevet. Ezután a bőrös felével felfelé helyezzük a közepére az előzőleg besózott csülköt, majd szórjuk meg őrölt borssal. Öntsük alá a bort, és fóliával fedjük le.
Helyezzük előmelegített sütőbe, és közepes hőmérsékleten kb. két óra alatt pároljuk puhára. Ezután vegyük le a fóliát, fordítsuk át a csülköt, hogy a húsos fele kerüljön felülre, és tegyük vissza a sütőbe. Addig süssük, míg szép pirosra sül a hús. Ekkor fordítsuk vissza, hogy a bőrös fele kerüljön felülre, majd tegyük vissza a sütőbe és süssük szép pirosra a bőrös felét is.
Tálalás előtt ízlés szerint daraboljuk fel a szaftosra, pirosra sült csülköt, majd krumplipürével és párolt káposztával kínáljuk. Tálalhatjuk még a csülökkel együtt sült lila hagymával, és almával is.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK