Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Sült mákos tekercs - Olyan finom, mint ahogy kinéz

Szerző:
Szabó Anna
A mákos tekercs kelt tésztából készül. Tésztája édes, míg a mákos töltelék keserédes ízélményt nyújt. Győződj meg róla, hogy olyan finom, mint amilyennek látszik!

Hozzávalók


Tészta
• 250 g liszt;
• 1 tojássárgája;
• ½ teáskanál szárított élesztő;
• 2 evőkanál cukor;
• ½ bögre tej;
• 2 evőkanál olvasztott vaj;
• 1 evőkanál növényiolaj;
• 1 csipet só;


Mákos töltelék
• 4 evőkanál cukor;
• 2/3 bögre darált mák


Elkészítés


1. Tészta: egy nagyobb keverőtálba tegyük bele a cukrot, a langyos tejet és a szárított élesztőt. Hagyjuk 10 percig állni, amíg az élesztő felfut. Adjuk hozzá az olvasztott vajat, a tojássárgáját, az olajat, a sót és a lisztet. Dagasszuk össze a tésztát.
2. Takarjuk le konyharuhával, kelesszük meleg helyen.
3. A töltelékhez egy kevés vízben forrásig főzzük a mákot, adjuk hozzá a cukrot és alaposan keverjük össze.
4. Nyújtsuk ki a tésztát, kenjük meg a töltelékkel, majd óvatosan tekerjük fel. A két végét illesszük össze.
5. Következő lépésben vágjuk 1 – 1,5 cm-es szeleteket, de úgy, hogy nem vágjuk át teljesen, egyben marad a rúd. Ezek után két szeletet hajtsunk kifelé, a harmadikat a kör közepe felé, amíg körbe nem ér.
6. 30 percig sütjük 200 oC-on.

 

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL