Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Sült ratatouille pirítóssal

Szerző:
Szabó Anna

 

Hozzávalók:

4 bébi padlizsán (240g), nagyobb darabokra vágva
3 kis cukkini (270g), nagyobb darabokra vágva
100g csiperkegomba, nagyobb darabokra vágva
250g koktélparadicsom, félbevágva
1 kis póréhagyma (200g), nagyobb darabokra vágva
2 gerezd fokhagyma, összezúzva
1ek olívaolaj
1 csokor durvára vágott friss bazsalikomlevél
1ek finomra vágott friss oregánó
2ek balzsametecet
4 szelet vastag rozskenyér, megpirítva

 

 

Elkészítése:

1. Melegítsd elő a sütőt 220ºC-osra (légkeveréses sütőnél 200ºC-osra).

2. Tegyük egy lapos tűzálló edénybe a padlizsánt, a cukkinit, a gombot, a paradicsomot, a póréhagymát, a fokhagymát és az olajat, majd süssük kb. 20 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak. Időnként keverjük meg.

3. Adjunk a ratalouille-hoz balzsamecetet, bazsalikomot és oregánót, és még melegen, a pirítósszeletekre szépen felhalmozva tálaljuk.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL