Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Sült tejberizs barackkal

Szerző:
Szabó Anna
Zseniális reggeli recept, a megszokott tejberizs újragondolása.

Hozzávalók:

500 ml tej
80 g cukor
1 mokkáskanál vaníliás cukor
125 g rizs
1 doboz konzerv barack (kb. 425 g)
2 tojás

30 g vaj
1 evőkanál tejföl

 

Elkészítése:

1. A tejet 20 g cukorral és vaníliás cukorral kezdd el felforralni. Folyamatos kevergetés mellett főzd puhára. Ha kész, tedd félre hűlni.

2. Az barackokat pucold meg – ha szükséges – és szeld fel vékony cikkelyekre, és 2/3-át keverd a rizshez. A tojásfehérjét egy csipet sóval verd fel kemény habbá. 30 g cukrot apránként adj hozzá, majd laza mozdulatokkal add a rizshez.

3. A maradék cukrot keverd olvadásig a vajjal és a tojássárgájával, majd add a rizses keverékhez.

4. A rizst 4 kisebb kizsírozott sütőedénybe töltsd. A megmaradó őszibarackokat tedd a massza tetejére. Ezek után nem marad más dolgod, mint 200 ºC-ra előmelegített sütőben süsd készre.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL