Hozzávalók:
(12 adag)
3 db egész citrom
Puha vaj a formához és az alufóliához
Liszt a formához
375g liszt (átszitálva)
1 ½ tk sütőpor
190g vaj (puha)
370g cukor
Só
6 tojás
75ml tejszín
175g szárított áfonya
150g porcukor
1. Reszelt le a citromok héját, majd facsarj ki belőlük legalább 11 evőkanálnyi levet. Egy vekniformát lisztezz ki. Az átszitált lisztet keverd el a sütőporral.
2. A vajat keverd össze kézi robotgép segítségével a cukorral és egy csipetnyi sóval kb. 6 percen keresztül. A tojásokat egyesével, a lisztet egy-egy evőkanálnyival növelve az adagot keverd el ebben a masszában. Először a tejszínt, majd 8 evőkanál citromlét és a reszelt citromhéjat is dolgozd el benne. A fennmaradó lisztet is mind dolgozd hozzá, majd keverd tésztamasszába az áfonyát is. Töltsd bele a formába.
3. Helyezd a formát 180 ºC-ra előmelegített sütőbe (2-3 fokozat a gázsütőn), a második polcra és süsd 90 percig. A süteményt az első 30-35 percben fedd le kivajazott alufóliával. Ezután óvatosan vedd le az alufóliát, majd helyezd vissza a sütőbe.
4. A porcukorból és a citromléből készíts cukormasszát. Majd a megsült és langyos (majdnem hideg) tésztára öntsd rá, és hagyd hogy megdermedjen rajta.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK