Hozzávalók
• 2 közepes méretű sütőtök
• 2 alma
• 2 vöröshagyma
• 4 sárgarépa
• 2 szál zeller
• 4 csésze alaplé, két csésze víz
• 200 ml tejszín
• 200 ml almabor
• 2 kiskanál só
• 3 kiskanál zsálya
• 2 kiskanál rozmaring
• reszelt parmezán
Elkészítése
Vágjuk ketté a sütőtököt, majd távolítsuk el a magokat. Fóliával kibélelt tepsiben süssük almaborral leöntve, míg meg nem puhul, majd vágjuk le a héját és kockázzuk fel.
Közben a hagymát, az almát, a sárgarépát és a zellert kis olajon pirítsuk meg. Majd öntsük rá az alaplevet és pároljuk egy órán át. Később a sütőtökkel is főzzük egy órán át. Adjuk hozzá a vizet és a tejszínt, majd sózzuk, borsozzuk. Botmixerrel pürésítsük, majd díszítsük sajttal.
Jó étvágyat!
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK