2 csirkemell csonttal és bőrrel
5dl csirkemell alaplé
10g friss hámozott gyömbér
100g hónapos retek (vagy uborka)
150g vegyes saláta
1ek szezámmag
Só és szecsuáni bors
Az öntethez:
2ek földimogyoró olaj
3ek szójaszósz
2ek rizs- vagy almaecet
Fél kk fruktóz
2 gerezd összetört fokhagyma
3 apróra vágott mogyoróhagyma
Fél kk paprikakrém
1. A gyömbérrel felforraljuk a csirkealaplevet. Belerakjuk a csirkemelleket, és gyöngyözgetve 20 percig főzzük kis lángon. A főzőlében hagyjuk lehűlni.
2. Megtisztítjuk és megmossuk a retket (vagy meghámozzuk az uborkát). Vékony karikákra vágjuk. Megmossuk és átválogatjuk a salátát, csíkokra vágjuk, majd elosztjuk 4 tányéron. Összekeverjük az öntethez valókat, 2 evőkanálnyit a salátára öntünk, és jól összekeverjük.
3. Lecsepegtetjük a csirkemellet, leszedjük a bőrét, kicsontozzuk. Felszeleteljük, a salátára rakjuk, és leöntjük a maradék öntettel.
4. Megszórjuk a retek- (vagy uborka-) karikákkal, a szezámaggal, a szecsuáni borssal, és tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK