Hozzávalók (4 személyre)
50 dkg szilva
2 db tojás
6 dkg nádcukor
3 dkg finomliszt
3 dkg étkezési keményítő
1 tk sütőpor (csapott)
1 csipet só
60 ml habtejszín
6 ek napraforgó olaj
1 ek vaj (a tepsi kikenéséhez)
Elkészítés:
A szilvákat megmossuk, kimagozzuk.
Egy sütőformát kivajazunk, és vágott felükkel lefelé szorosan belerakosgatjuk a szilvákat.
A lisztet, a keményítőt, a sót és a sütőport egy tálba szitáljuk.
A tojásokat a cukorral, robotgép segítségével 4-5 perc alatt habosra keverjük, majd több részletben belekanalazzuk a lisztet, ezután hozzáadva az olajat és a tejszínt.
Az így kapott tésztával nyakon öntjük a szilvákat.
Előmelegített sütőben légkeveréssel kb. 40 percig sütjük (tűpróba). Ha nagyon pirulna, takarjuk le sütőpapírral.
Tálalás:
Amikor elkészült a szilvás clafoutis, meghintjük porccukorral és langyosan tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK