Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Szivárvány leves

Szerző:
Szabó Anna
Ez egy olyan leves, amelyet mindenki szeret. A lényege az, hogy mindenféle színű zöldség legyen benne, így aztán gusztusosan színes lesz, továbbá mindenféle antioxidánst és tápaanyagot tartalmazni fog.
Hozzávalók:

- 1 közepes fej hagyma, apróra vágva 
- 2 nagy zöld szárzeller, fölaprítva
- 4 gerezd fokhagyma, összenyomva
- 1 közepes, piros kaliforniai paprika
- 1 csésze apróra vágott sárgarépa (vagy sütőtök)
- 1 púpozott evőkanál édes fűszerpaprika
- 3 teáskanál kömény
- 1/2 teáskanál fahéj
- 1 babérlevél
- egy kis csípős szósz, tabasco
- 1 db hámozott paradicsom
- másfél csésze zöld levél – mondjuk, spenót, vékony csíkokra szabdalva
- 1 kisdoboz zöldbabkonzerv 
- só és bors
- 5 csésze kockaleves (jobb, ha zöldésglevest, vagy tyúkhústlevest használsz, ezeknek nem annyira karakteres az íze, mint az erőlevesnek
- 1 evőkanál olivaolaj


Elkészítés:

1. Egy nagy levesesfazékba tegyük bele az olajat, a hagymát és a zellert. Alacsony hőfokon pároljuk 5-10 percig, hogy a hagyma megédesedjen.

2. Adjuk hozzá a fokhagymát. Pároljuk még kb. egy percig, aztán adjuk hozzá a kailforniai paprikát és a répát. Még egy perc, és mehetnek bele a fűszerek.

3. Most jön a paradicsom és a kockaleves, ezekkel forraljuk 15 percig. Tegyük hozzá a babot és a spenótot, és forraljuk tovább, míg a bab teljesen puha nem lesz.

4. Kóstoljuk meg, és ízesítsük utána, ha szükséges.


Nehézségi fok:
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL