Tápláló babsaláta
Hozzávalók:
- 40 dkg tarkabab
- 30 dkg zöldbab
- 1 nagyobb fej vöröshagyma
- 3 evőkanál ketchup
- 3 evőkanál kukoricaolaj
- tengeri só
- almaecet
- zúzott fokhagyma
- őrölt fekete bors
- majoránna
- finomra vágott petrezselyem
A tarkababot enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük és hideg vízzel leöblítjük, jól lecsepegtetjük. A zöldbabot kevés almaecettel és sóval gőzben megpároljuk, majd kihűtjük. A kétféle babot összekeverjük és finomra vágott hagymával, zúzott fokhagymával (ízlés szerint), almaecettel, sóval, őrölt fekete borssal, csipetnyi majoránnával, ketchuppal és kukoricaolajjal ízesítjük, majd meghintjük finomra vágott petrezselyemmel.
Tipp: Érdemes a salátát tálalás előtt fél órát a hűtőben tartani, hogy az ízek teljesen összeérhessenek.
A bab jótékony hatásai:
- vérkoleszterinszint csökkentő
- pozitívan hat a bélrendszerre, kiváló gyógyír a székrekedés ellen
- csökkenti az étkezés után hirtelen fellépő vércukorszint- emelkedést
- rendszeres fogyasztásával csökken a rák kialakulásának veszélye
- igen gazdag B1-, B6- vitaminban, vasban és magnéziumban
Szakemberek a heti 1-2-szer más hüvelyesek, pl. lencse fogyasztását ajánlják.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK