Hozzávalók:
500 ml tej
80 g cukor
1 mokkáskanál vaníliás cukor
125 g rizs
1 doboz konzerv barack (kb. 425 g)
2 tojás
Só
30 g vaj
1 evőkanál tejföl
1. A tejet 20 g cukorral és vaníliás cukorral kezdd el felforralni. Folyamatos kevergetés mellett főzd puhára. Ha kész, tedd félre hűlni.
2. Az barackokat pucold meg – ha szükséges – és szeld fel vékony cikkelyekre, és 2/3-át keverd a rizshez. A tojásfehérjét egy csipet sóval verd fel kemény habbá. 30 g cukrot apránként adj hozzá, majd laza mozdulatokkal add a rizshez.
3. A maradék cukrot keverd olvadásig a vajjal és a tojássárgájával, majd add a rizses keverékhez.
4. A rizst 4 kisebb kizsírozott sütőedénybe töltsd. A megmaradó őszibarackokat tedd a massza tetejére. Ezek után nem marad más dolgod, mint 200 ºC-ra előmelegített sütőben süsd készre.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK