Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Tejkrémes baszk pite

Szerző:
Szabó Anna


Hozzávalók:

Tészta:
350g liszt
1tk sütőpor
180g cukor
200g enyhén sózott vaj
3 tojás
1 citrom leve

Krém:
2 tojássárgája
50g cukor
2ek kukoricakeményítő
250ml tej

Elkészítése:

1. A lisztet, a sütőport és a cukrot egy tálban keverd össze. Add hozzájuk a puha, felkockázott vajat, 1 egész tojással kikevert 2 tojássárgáját, valamint a citromhéjat.

2. A hozzávalókat gyúrd össze, és a tésztát formázd gömbölyűre. Csomagold műanyag fóliába, és tedd egy órára a hűtőszekrénybe.

3. Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.

4. Készítsd elő a krémet. Keverd ki alaposan a tojások sárgáját a cukorral. Kevés tejben csomómentesre keverd ki a kukoricakeményítőt, majd a maradék tejet egy lábasban forrósítsd fel. A forró tejet keverd a cukros tojássárgájához, akárcsak a keményítőt. Öntsd vissza a lábosba a keveréket, s nagyjából főzd további 5 percig, míg sűrűsödni nem kezd.

5. Nagyjából egyharmad-kétharmad arányban oszd ketté a pitetésztát. A nagyobb részt nyújtsd kerekre, s bélelj ki vele egy tortaformát. Kend rá a krémet. Sodord ki a másik tésztát is, és fektesd a krém tetejére.

6. Húzz mintákat a pite tetejére, majd 30 perc alatt süsd meg.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL