Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Tejtermékek házilag

Szerző:
Szabó Anna
Nem lehet megunni! – szólt annak idején a tej és a tejtermékek reklámjának szlogenje. Szeretnéd visszahozni azokat a régi ízeket? Megteheted, sőt némi konyhapénzt is megspórolhatsz, ha otthon készíted el a tejfölt, a joghurtot, a túrót, vagy a sajtot például.

 

{KEPGALERIA}

 

 

Házi joghurt


Hozzávalók

1 liter házi tej
0,5 dl joghurt (házi a legjobb)
1 mokkáskanál cukor

Elkészítés

Forrald fel a tejet és főzd állandó keverés mellett 5 percig. Hagyd hűlni, és ha már nem forró, add hozzá a joghurtot, melyben előzőleg elkeverted a cukrot. Turmixgépbe is teheted, úgy a leggyorsabb. Öntsd jénaiba és a legkisebb lángon, nyitott ajtó mellett hagyd a sütőben 6 órán át. Hűtőben tárolva 5 napig is eláll.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL