Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Tejtermékek házilag

Szerző:
Szabó Anna
Nem lehet megunni! – szólt annak idején a tej és a tejtermékek reklámjának szlogenje. Szeretnéd visszahozni azokat a régi ízeket? Megteheted, sőt némi konyhapénzt is megspórolhatsz, ha otthon készíted el a tejfölt, a joghurtot, a túrót, vagy a sajtot például.

 

{KEPGALERIA}

 

 

Házi túró

Hozzávalók

2 liter házi tej
fél liter kefir

Elkészítés

Keverd össze a tejet a kefirrel és folyamatos keverés mellett melegítsd, de ne hagyd teljesen felforrni. Ezen a hőfokon negyed óra múlva szépen kezd kiválni a savó. Melegítsd még 10 percig.

Szűrd át egy sűrű tésztaszűrőbe tett len vagy géz anyagon keresztül (textilpelenka is kiváló) és köss belőle egy batyut a benne maradó túróval. A kicsepegő savót tedd el, hiszen főzéshez is felhasználható, de önmagában is fogyasztható és finom. A batyut hagyd kicsepegni, ez egy jó óra múlva meg is történik és majdnem fél kg túró lesz belőle.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL