Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Tejtermékek házilag

Szerző:
Szabó Anna
Nem lehet megunni! – szólt annak idején a tej és a tejtermékek reklámjának szlogenje. Szeretnéd visszahozni azokat a régi ízeket? Megteheted, sőt némi konyhapénzt is megspórolhatsz, ha otthon készíted el a tejfölt, a joghurtot, a túrót, vagy a sajtot például.

 

{KEPGALERIA}

 

 

Házi sajt (trappistához hasonló)


Hozzávalók

1 liter forralt házi tej
1 kg tehéntúró
5 dkg margarin
1 tojás
2 kávéskanál só
1 mokkáskanál szódabikarbóna

Elkészítés

A tejben morzsold el a túrót és hagyd állni egy órát. Szépen lassan forrald fel és szűrd át egy tésztaszűrő segítségével. A kicsepegő savót ne öntsd ki, remekül felhasználható levesekhez, főzelékekhez, vagy csak meginni, nagyon egészséges és az emésztést is támogatja.

A fennmaradt masszához add hozzá a többi összetevőt, keverd el, és takaréklángon folyamatos keverés mellett főzd még 10 percig. Öntsd ezután egy vízzel kiöblített tálba, jénaiba és mehet is a hűtőbe (nem a mélyhűtőbe).
Ízesítheted tetszés szerint sóval, borssal, köménymaggal, fokhagymával, stb.

Nagyjából ¾ kg sajt kerekedik ki belőle.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL