{KEPGALERIA}
A siker egyik titka a piskótatekercs esetében, hogy a süteménytésztát még melegen kell felgöngyölni, majd hagyni kell ilyen formában kihűlni, és csak utána megtölteni a vajas vagy tejszínes, esetleg lekváros vagy gyümölcspürés krémmel.
Ha hosszú és vékony tekercset szeretnél, a hosszanti oldalon kezdd a tekercselést, a papírt használd szamárvezetőként. Ha nagyobb szeletekre vágysz, a rövid oldalról göngyöld fel.
És ne feledd: a tojásfehérjét verd fel jó keményre, a tésztát süsd meg gyorsan!
Hozzávalók az alaptésztához:
30g vaj
4 tojás
75g porcukor
75g liszt
Elkészítés
1. Sütőlapra fektess egy nagy ív sütőpapírt. Ecsettel kissé vajazd meg. Egy lábásban olvassz meg 30g vajat, és tegyük félre. Tegyél egy tálba 3 tojássárgáját és 75g porcukrot. Habverővel keverd 3 percig, amíg kifehéredik.
2. Adj hozzá 75g lisztet, és újabb 1 percig keverd. Tegyél habüstbe 4 tojásfehérjét egy csipet sóval. Verd kemény habbá. Gyengéden forgasd bele a habot a cukros keverékbe. A hab csak akkor lesz szép, ha a tál, amiben felvered, tökéletesen tiszta.
3. Egy hosszúkás lapát segítségével terítsd el a tésztát a kivajazott sütőpapíron. Gyorsan dolgozz, de ne törjön össze a tésztában lévő habot. Simítsd el egyenletesen, kb. 1,5cm vastagon. Ügyelj arra, hogy ne maradjanak a tésztában lyukak vagy túl vékony részek. Gyengéden terítsd el, egészen a szélekig.
4. 230ºC-os sütőben 7-8 percig süsd. Vedd ki a tésztát a sütőből. Teríts egy tiszta, megnedvesített ruhát a gyúródeszkára. Borítsd rá a tésztát. A sütőpapírt ecset segítségével nedvesítsd be. Pihentesd 5 percig, majd az egyik sarkát megfogva húzd le a papírt a tésztáról. Hagyd hűlni 15 percet.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK