Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Tekerd és kend! - Avagy a legjobb piskótatekercsek (szerintünk)

Szerző:
Szabó Anna
Sokan úgy tartják, hogy a piskótának lelke van. Ha ez igaz, akkor a piskótatekercsnek még inkább! Igen ám, de mi van akkor, ha nem tudunk ellenállni ennek az isteni finomságnak, bárhogyan is próbálkozunk? Nincs mese, neki kell állni, és elkészíteni - méghozzá a legjobb variációkat.

 

{KEPGALERIA}

 

Bögrés-lekváros piskótatekercs egészségesen

Hozzávalók (1 bögre kb. 2 dl)

• 1 bögre sima + 1 bögre teljes kiőrlésű liszt
• 1 bögre xilit avagy nyírfacukor
• 1/2 bögre kókuszzsír vagy olaj
• 1 közepes pohár natúr joghurt
• 2 tojás
• 1 csipetnyi só
• 1 tk szódabikarbóna
• tetszőleges mennyiségű lekvár (házi vagy bio)

Elkészítés

1. A tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a xilitet és tovább verjük. Hozzáadjuk egyesével a sárgákat, és kisebb fokozaton verjük tovább. A lisztet, a kókuszzsírt, a joghurtot, és a szódabikarbónát már kézi habverővel keverjük bele óvatosan.

2. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és 160-180 fokos sütőben kb. 25 perc alatt készre sütjük. A kész piskótát kiborítjuk, és egy konyharuha segítségével még melegen feltekerjük.

3. Ha kihűlt kitekerjük, megkenjük baracklekvárral és újra feltekerjük. Tálalás előtt meghintjük porrá őrölt nyírfacukorral és utána vágjuk fel.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL