{KEPGALERIA}
Az alaptészta
Hozzávalók
50dkg liszt
2 dkg zsír
1 db tojás
1 kávéskanál ecet
langyos víz, amennyit a liszt felvesz
Elkészítés
Dolgozd jól össze a tésztát, hogy szép hólyagos legyen és közepesen kemény. Oszd 4 cipóra és lisztezett konyharuhára téve hagyd pihenni 20 percig úgy, hogy a tetejét megkented olvasztott zsírral vagy olajjal. Ha letelt az idő, kend be újra a tetejét és kezdd el nyújtani. Jöhet a töltelék, majd a feltekerés. Sütéskor kend meg a tetejét kevés cukros tejjel és mielőtt sütőbe teszed, szurkáld meg villával, hogy ne repedezzen ki!
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK