Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Tekeredik a rétes..

Szerző:
Szabó Anna
Sokan úgy vélik, hogy rétestésztát készíteni csak a legrátermettebb háziasszonyok tudnak, de ezennel bebizonyítjuk, hogy nem is olyan ördöngös dolog ez. A töltelék pedig lehet édes is, sós is, ahogy kedvünk kívánja: lehet almás-diós, túrós, spenótos vagy akár sonkás-gombás is.

 

{KEPGALERIA}

 

 

Az alaptészta

Hozzávalók

50dkg liszt
2 dkg zsír
1 db tojás
1 kávéskanál ecet
langyos víz, amennyit a liszt felvesz

Elkészítés

Dolgozd jól össze a tésztát, hogy szép hólyagos legyen és közepesen kemény. Oszd 4 cipóra és lisztezett konyharuhára téve hagyd pihenni 20 percig úgy, hogy a tetejét megkented olvasztott zsírral vagy olajjal. Ha letelt az idő, kend be újra a tetejét és kezdd el nyújtani. Jöhet a töltelék, majd a feltekerés. Sütéskor kend meg a tetejét kevés cukros tejjel és mielőtt sütőbe teszed, szurkáld meg villával, hogy ne repedezzen ki!

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL