8db csirkefelsőcomb, egyenként kb. 150g (a zsírt távolítsuk el)
A páchoz:
125ml frissen facsart narancslé
4 ek tequila
2 ek frissen facsart lime-lé
2 ek olívaolaj
1 ek tabasco szósz
1 ek durvára vágott fokhagyma
1 ½ tk durva szemű tengeri só
1 tk szárított szurokfű
1. Egy tálban összekeverjük a pác hozzávalóit. A húst nagy műanyag zacskóba tesszük, és leöntjük a páclével. A levegőt kisimogatjuk, majd szorosan lezárjuk a tasakot. Többször megforgatjuk, majd egy lapos edénybe tesszük, és 6-8 órán át hideg helyen érleljük. Közben egyszer megfordítjuk a zacskót.
2. Alacsony hőfokú, kétzónás grillezéshez készítjük elő a faszenes sütőt.
3. A csirkehúst kivesszük a pácléből, és a levet egy kis lábosba öntjük. A tűzhelyen felforraljuk, és kis lángon legalább 30 másodpercig forraljuk. Grillezés előtt a csirkecombokat 20-30 percig pihentetjük.
4. A grillrácsot alaposan megtisztítjuk. A húst a bőrös oldalával lefelé direkt alacsony hő felett grillezzük, lefedve, 30-40 percig, amíg a hús tömör lesz és átsül. Sütés közben a húsdarabokat 5 percenként megfordítjuk, és szükség szerint átrendezzük a rácson, hogy egyenletesen süljenek. Az utolsó 20 percben a hús mindkét oldalát többször bekenjük a felforralt páclével. Melegen vagy szobahőmérsékleten tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK