Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Tésztás vacsora

Szerző:
Szabó Anna
Diéta? Erről a szóról mindenkinek a héjában főtt krumpli és a kétszersült jut az eszébe. Koplalás napokon keresztül. Kényeztesd el magad gyönyörködtető, diétás - ínyenc fogásokkal. Így még a diéta is valami újat, nyújt, egyszerűen nem lehet megunni.

Tésztát az asztalra! Mindössze 300 kalória.

Gombás, paradicsomos spagetti

Hozzávalók:
- 1 kisebb fej vöröshagyma
- 2 kávéskanál olívaolaj
- 100 g gomba (csiperke) Tipp: használhatunk konzerv gombát is, akkor gyorsabban elkészül az étel
- 125 g apró kockára vágott friss paradicsom
- tengeri só
- őrölt fekete bors
- ½ liter víz
- 50 g spagetti

A finomra vágott vöröshagymát pároljuk üvegesre a forró olívaolajban. Tisztítsuk meg, váltott vízben jól mossuk át a gombát és tojásvágóval szeleteljük fel. (Ha nincs tojásvágónk akkor természetesen késsel jó vékonyra vágjuk.) a gombát adjuk a hagymához és addig pároljuk, amíg el nem fő a leve. Adjuk hozzá a paradicsomot is, majd ízesítsük sóval, borssal. Fedő nélkül 10 percig főzzük. Közben főzzük ki a spagettit is. A kész makarónit keverjük össze a mártással.

Nehézségi fok:

Széles metélt sajtmártással

Hozzávalók:
- 70 g zöld színű széles metélt
- tengeri só
- 1/8 liter zsírszegény tej
- 25 g camember sajt
- oregano
- bazsalikom
- petrezselyem
- durvára őrölt fekete bors

A tésztát forrásban lévő sós vízben, egy csepp olajjal főzzük meg fog keményre, majd tegyük félre.

Készítsük el a mártást:
Forraljuk fel a tejet, a sajtot vágjuk apróbb kockákra, keverjük hozzá a forró tejhez és hagyjuk elolvadni benne. Keverjük a fűszereket a mártásba, sózzuk, majd keverjük el a metélttel, végül szórjuk meg az egészet borssal.

Nehézségi fok:

Zöld tészta fűszeres mártással

Hozzávalók:
- 2 szál újhagyma
- 100 g apróbb csiperkegomba
- 10 g fűszeres vaj
- 1 gerezd fokhagyma
- tengeri só
- 70 g zöld metélt tészta
- vegyes fűszernövények ízlés szerint
- őrölt fehér bors
- 2 evőkanál tejföl

A gombát jól mossuk meg, a hagymával együtt. A hagymát vágjuk vékonyra, a gombát negyedekbe. Pároljuk meg a gombát és a hagymát együtt fűszeres vajban. Addig pároljuk, míg a leve el nem főtt.
Főzzük ki a tésztát fokhagymás – sós, olajos vízben. A vegyes fűszernövényeket keverjük simára a tejföllel, majd adjuk a párolt gombához.
A leszűrt tésztát keverjük össze a mártással.

Nehézségi fok:

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL