6 tojás
0,6dl tej
1 evőkanál liszt
75g vaj
15-20 kis ecetes uborka
1 evőkanál mustár
3 szelet sonka
3 só és bors
1. Egy cseréptálban verjük fel a tojásokat, adjuk hozzá a tejet, a lisztet, sózzuk, borsozzuk. Egy serpenyőben hevítsünk 50g vajat. Öntsük bele az omlettet. Amikor kétharmadrészt már megsült, fordítsuk meg, hogy mindkét oldala szép színt kapjon. Csúsztassuk egy tányérra, és hagyjuk kihűlni. A hagyományos omlettől eltérően (amit általában kicsit kocsonyásan tálalunk) ezt az omlettet tovább kell sütni, hogy inkább egy vastag, de puha palacsintához hasonlítson. Úgy tudjuk könnyen megfordítani, ha egy nagy, lapos tálat vagy tányért fektetünk a serpenyő tetejére, majd egy hirtelen mozdulattal az egészet megfordítjuk, végül az omlettet az aljával felfelé visszacsúsztatjuk a serpenyőbe, és készre sütjük.
2. Készítsük el a tölteléket. Daraboljuk fel az uborkát, egy tálban keverjük össze a mustárral és 2 evőkanál villával kikevert vajjal. Jól keverjük ki, amíg krémes, szinte habos nem lesz, majd vastag rétegben kenjük az omlettre.
3. A töltelék tetején osszuk el a sonkaszeleteket, amelyekről előzetesen levágtuk a héjukat és a zsír egy részét, majd finoman tekerjük fel az omlettet a töltelékkel együtt. Csomagoljuk frissen tartó fóliába, és tegyük a hűtőszekrény alsó részébe legalább 2 órára. Tálaláshoz egy lapos tál alját béleljük ki salátalevelekkel, vágjuk a feltekert omlettet vastag szeletekre. A szeleteket fektessük a salátalevelekre, tegyünk köré ecetes uborkát és koktélparadicsomot. A töltelékben a mustár, a vaj és az uborka keverékét más összeállításban is helyettesíthetjük, egy kis krumplipüré és kimagozott zöld olajbogyó együttesével.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK