Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Tök jó finomságok, avagy variációk sütőtökre

Szerző:
Szabó Anna
Itt a sütőtök szezonja, és szerencsére nemcsak sütve fogyaszthatjuk ezt a remek csemegét, de akár leves, főzelék, köret vagy desszert is készíthető belőle. Íme, néhány egyszerű és ízletes étel, csupa tök-életes fogás.

 

{KEPGALERIA}

 

 

Sütőtök főzelék


Hozzávalók:

25 dkg sütőtök
1 dl tej
1 kávéskanál margarin
1 teáskanál keményítő vagy liszt a habaráshoz
só és citrom ízlés szerint

Elkészítés

A megmosott és meghámozott sütőtököt reszeld le és futtasd át az olvadt margarinon és enyhén sós vízben tedd fel főni. Keverd el a keményítőt a tejben és habard be a főzeléket, majd ízlés szerint ízesítsd.

Ha sajttal is dúsítanád, akkor forrald del újra és apránként add hozzá a sajtot, kicsit kevergesd, amíg el nem olvad a főzelékben.

Feltétnek adhatsz hozzá sült húst, fasírtot, tükörtojást kedved szerint.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL