Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Tök jó finomságok, avagy variációk sütőtökre

Szerző:
Szabó Anna
Itt a sütőtök szezonja, és szerencsére nemcsak sütve fogyaszthatjuk ezt a remek csemegét, de akár leves, főzelék, köret vagy desszert is készíthető belőle. Íme, néhány egyszerű és ízletes étel, csupa tök-életes fogás.

 

{KEPGALERIA}

 

 

Sütőtökös püspökkenyér


Hozzávalók

fél kg sütőtök
5 dkg liszt
3 dkg cukor
2 tojás
1 kávéskanál őrölt szerecsendió
1 kávéskanál őrölt fahéj
1 vaníliás cukor
ízlés szerint reszelt citromhéj, kardamom, gyömbér
1 evőkanál tökmag (nem muszáj)

Elkészítés

Tedd fel enyhén sós vízben főni a sütőtököt, majd csöpögtesd le. Törd össze vagy turmixold egyenletesre, majd add a többi hozzávaló keverékéhez (kivéve a tökmagot).
Bélelj ki egy őzgerincformát vagy más tetszőleges formát sütőpapírral és öntsd bele a masszát. A tetejét szórd meg tökmaggal, ha gondolod.
Előmelegített sütőben süsd kb. 180°C-on, nagyjából fél óráig.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL