4 db pulykamell szelet
200g sárgarépa
1 rúd póréhagyma (kb. 150g)
100g kecsketejből készült krémsajt
2 teáskanál méz
1 tojássárga
2 evőkanál zsemlemorzsa
2 evőkanál apróra vágott petrezselyemlevél
Só, bors
2 evőkanál olaj
50 ml fehérbor
100ml húsleves
1. A húst tisztítsd meg, majd kloffold ki 3-4mm vastagra. A sárgarépát pucold meg, majd karikázd fel az ¼-ét a többit pedig reszeld le kislukú sajtreszelőn. A póréhagymát is tisztítsd meg, és szeleteld fel 0,5 centiméteres darabokra.
2. A krémsajtot keverd össze a lereszelt sárgarépával, 1 teáskanál mézzel, tojássárgájával, zsemlemorzsával, 1 evőkanál petrezselyemmel, sóval és borssal. Legalább 5 percre tedd hűvös helyre pihenni, hogy összeálljanak az ízek.
3. A kikloffolt pulykamellek mindkét oldalát sózd, borsod, ezután kend be a krémsajtos keverékeddel. Tekerd fel, és egy fogpiszkálóval zárd össze.
4. Egy nagyobb serpenyőben hevíts fel olajat, majd süsd elő, kb. 4-5 percen keresztül a feltekert bepácolt pulykahúst. Majd vedd ki és tedd félre.
5. Ugyanebbe a serpenyőbe öntsd bele a megmaradt krémsajtos keveréket. Add hozzá a maradék sót, borsot, mézet, valamint a fehérbort, a húslevest és kezd el közepes lángon, kevergetés mellett melegíteni.
6. Amikor homogén lesz, akkor tedd vissza a feltekert húsokat, majd kb. 10 percen keresztül főzd, addig, míg fel nem forr az egész.
7. Tálaláskor szórd meg a maradék petrezselyemmel.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK