Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Töltött tök káposzta salátával

Szerző:
Szabó Anna
Az egyik legcsodálatosabb dolog a nyárban, hogy minden friss - új hagyma, tök, répa, káposzta és még sorolhatnánk. Egyszerűen nem lehet nemet mondani ennyi finomságnak. A következő receptet könnyen és gyorsan el lehet készíteni, nem beszélve arról, hogy mennyire egészséges és laktató.

 

Hozzávalók

- fejenként fél zsenge tök
- fejenként 1 tönköly zsemle
- nagy csokor petrezselyem
- só, bors
- 3-4 gerezd fokhagyma (lehet több is, ha szeretjük)
- sajt.

Salátához

- 1 kis fej káposzta
- 2 zsenge sárgarépa
- só,
- 1-2 evőkanál méz
- 2-3 evőkanál almaecet
- víz
- fél teáskanál őrölt kömény.

Elkészítés

A tököket meghámozzuk, a belsejüket egy tálba kanalazzuk. Ehhez zsemlét és fűszereket adunk, és jól összegyúrjuk. A petrezselymet 2 evőkanál olajon megfuttatjuk, hozzáadjuk a töltelékhez, majd az egészhez annyi langyos vizet öntünk, amennyit felvesz. A kész tölteléket beletöltjük a tökökbe, majd egyenként belefektetjük őket a tepsibe. Teszünk alá egy kis vizet, és előmelegített sütőben 200 fokon fóliával lefedve elősütjük (megpároljuk). Levesszük a fóliát, megszórjuk sajttal, majd magasabb hőfokon addig pirítjuk, amíg a sajt teljesen rá nem olvad.

A salátához elkészítjük a mézes almaecetes levet, belereszeljük a zöldségeket, és egy időre a hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

Jó étvágyat!

Forrás és képek:  Nagyné egészség blogja

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL