Hozzávalók
- 4 nyúlcomb vagy csirkecomb,
- 1 gerezd fokhagyma,
- fél pohár száraz fehérbor,
- só, bors,
- 3 evőkanál olívaolaj.
A töltelékhez:
- fél nyúlmáj vagy 2 egész csirkemáj,
- 1 szelet kenyér,
- bazsalikom,
- rozmaring,
- 2 dkg vaj,
- só, bors.
Elkészítés
Éles késsel nyissuk szét a combokat, fejtsük ki a csontot a végéig, de ne teljesen. A nyesedéket szedjük le, vágjuk nagyon apróra vagy daráljuk le. A húst egyengessük, simítsuk el húsverővel. Egy serpenyőben egy evőkanál olajon csipetnyi apróra tört rozmaringgal pirítsuk át a megmosott és lecsepegtetett májat.
A kenyérszeletről vágjuk le a héját, daraboljuk apró kockákra, majd vajon pirítsuk aranyszínűre. Szedjük ki a pirított kockákat, majd forgassuk át benne a levágott húsdarabkákat is. Öntsük tálba a combnyesedéket, a pirított kenyérkockákat, sózzuk, borsozzuk, keverjük jól el. A lapított combokra fektessünk egy megmosott bazsalikomlevelet, vagy szórjuk meg szárított bazsalikommal, csipetnyi rozmaringgal, kanálnyi keveréket tegyünk rá, majd helyezzük a közepére a fél csirkemájat. Csavarjuk fel a csont köré a húst óvatosan, és cérnával kötözzük át. Sózzuk, borsozzuk. Serpenyőben melegítsük fel a maradék olajat a zúzott fokhagymával, és pirítsuk át benne a combokat minden oldalon. Locsoljuk meg borral, majd fedő alatt pároljuk puhára negyedórán át alacsony lángon. Tálaljuk a töltött combot vajban párolt sárgarépával, gombával. Díszítsük apróra vágott petrezselyemmel.
Tipp
|
Hozzávalók
- 4 tojás,
- 1 evőkanál liszt,
- só, bors,
- diónyi vaj.
A töltelékhez:
- 15 dkg olajos halkonzerv,
- 7 dkg mascarpone vagy natúr krémsajt,
- 1 evőkanál majonéz,
- 1 kis csokor petrezselyem,
- kis csokor metélőhagyma,
- 1 evőkanál citromlé,
- só, bors.
Elkészítés
Béleljünk ki egy tepsit kivajazott alufóliával. Válasszuk el a tojássárgáját a fehérjétől. Csipetnyi sóval, borssal keverjük fehéredésig habosra a tojássárgáját, majd szitáljuk hozzá a lisztet. Csipetnyi sóval verjük fel a fehérjét habbá, majd óvatosan keverjük össze a lisztes tojássárgájával. Öntsük a keveréket a kivajazott tepsibe, falapáttal simítsuk el egyenletesen.
Előmelegített sütőben húsz percig süssük, míg aranyszínű lesz a tészta. A megsült tésztát borítsuk zsírpapírra, és hagyjuk öt percig hűlni, majd távolítsuk el róla az alufóliát. A még meleg tésztát csavarjuk fel a zsírpapírral.
Hagyjuk teljesen kihűlni. Csepegtessük le az olajos halat, törjük össze villával, és adagoljuk hozzá a krémsajtot, majonézt és a citromlevet. Fűszerezzük megszárított, apróra vágott petrezselyemmel, metélőhagymával, sózzuk, borsozzuk. Keverjük habos krémmé. Nyissuk szét a tésztatekercset. Terítsük rá egyenletesen elosztva a halas krémet. Újból csavarjuk fel a papírral együtt. Pihentessük hűtőben tizenkét órán át. A papírt eltávolítva, szeletelve, hidegen kínáljuk vacsorához, reggelihez a halas falatokat.
Hozzávalók
- 1 közepes, piros kaliforniai paprika,
- 1 közepes, zöld kaliforniai paprika,
- 1 közepes, sárga kaliforniai paprika,
- 8 vékony sertéshússzelet,
- 2 evőkanál thai, piros curry krém,
- 1,5 liter kókuszkrém konzerv,
- 1 evőkanál mogyoróolaj,
- 2 liter csirkehúsleves,
- negyed csésze apróra tépett, friss bazsalikom.
Elkészítés
A kaliforniai paprikákat negyedeljük fel, távolítsuk el a magházukat és a csutkájukat. Süssük előmelegített és kiolajozott grill-lapon a paprikákat úgy, hogy belül ropogósak maradjanak.
A hússzeleteket kenjük meg fél-fél teáskanál currykrémmel és 2 teáskanál kókuszkrémmel. Hajtsuk félbe, és hústű segítségével zárjuk le. Az olajat melegítsük fel egy nagyobb tapadásmentes serpenyőben. Tegyük bele a sertéshúst. Süssük, amíg megpirul, és puhára sül. Vegyük ki a serpenyőből, és fedjük le, hogy meleg maradjon.
A maradék currykrémet tegyük a serpenyőbe. Pároljuk, amíg illatozni kezd. Öntsük hozzá a húslevest, majd forraljuk fel. Adjuk hozzá a maradék kókuszkrémet és a bazsalikomot, majd jól forrósítsuk fel. A sertéshúst mártással és kaliforniai paprikával tálaljuk, de bacon szalonnába is betekerhetjük. Ízlés szerint adhatunk hozzá köretként párolt rizst.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK