Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Top 5 mennyei szilvás sütemény - Imádni fogod!

Szerző:
Szabó Anna
Változatos színeivel, ízek kavalkádjával kecsegtet a szilva, és nem is szokott csalódást okozni. Hihetetlenül sokféleképpen fel lehet használni a konyhában amellett, hogy önmagában, nyersen is nagyon finom. Ismerd meg a mi kedvenceinket!

.

 

Szilvatorta rumos-szilvás habbal

Hozzávalók

- 30 dk liszt
- 15 dk margarin
- 20 dkg porcukor
- 2 ek barna cukor
- 2 tk sütőpor
- 1/4 tk só
- 3 db tojás
- 1 dl tejszín
- 2 cs vaníliás cukor
- 25 dk rikotta (vagy túró)
- mézes fűszerkeverék (vagy fahéj)
- szilva

Elkészítés

A lisztet, a sütőport, a sót és a mézes fűszerkeveréket keverjük össze. Robotgéppel verjük habosra az egész tojásokat, a porcukrot és a margarint. Ha már kellően habos, adjuk hozzá a rikottát, a tejszínt, majd a végén forgassuk bele a lisztes keveréket, és keverjük simára az egészet. Öntsük tortaformába, egyenletesen simítsuk el a tetejét, végül rakjuk ki félbevágott szilvával. A tetejét szórjuk meg a barna cukorral és egy pici fűszerkeverékkel (vagy fahéjjal). Helyezzük előmelegített sütőbe, és közepes lángon kb. 50-55 percig süssük. Ha megsült, hagyjuk hűlni a tortaformában

Rumos-szilvás hab

Hozzávalók

- 10 dkg szilva
- 2 ek barna cukor
- 1/2 csomag vaníliás cukor
- rumaroma
- 2 ek víz
- 2 dl tejszín


A hab elkészítése


A szilvát vágjuk apróra, majd tegyük fel főni. Adjuk hozzá a cukrot és az ízlés szerinti rumaromát. Kb. 10 percig lassú tűzön, folyamatosan kevergetve főzzük fel. Ha kihűlt, botmixerrel pépesítsük, majd egy szitán szűrjük át.) Verjük kemény habbá a tejszínt, majd apránként óvatosan adagoljuk hozzá a szilvás pépet. Tálaláskor kanalazzuk a torta mellé.

gasztronómia gasztro konyha konyhafortélyok szilva sütemény
Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL