.
Hozzávalók
- 500 g szilva
- 160 g lágy vaj
- 150 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csipet só
- 4 tojás
- 250 g liszt
- 2 tk sütőpor
- 5 evőkanál tejszín
Elkészítés
Készítsük elő a szilvát: mossuk meg és magozzuk ki, majd vágjuk négy gerezdre. A puha vajat, a vaníliás és a sima cukrot, egy csipet sóval és a tojásokkal dolgozzuk össze. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra. A lisztet és a sütőport alaposan keverjük össze. A tejszínt verjük kemény habbá. Először a sütőporos lisztet dolgozzuk el a tojásos cukorral, majd adjuk hozzá a tejszínt úgy, hogy lehetőség szerint ne nagyon törjön össze. Keverjük el benne a szilvát. Öntsük egy kivajazott tepsibe – vagy kerek sütőformába –, és addig süssük, amíg a teteje aranybarna nem lesz.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK