.
Hozzávalók
• 6 egész, nagy tojás
• 1 rúd vanília kikapart magjai
• 12 dkg cukor
• 30 gramm liszt
• csipet só
• 5+2 dkg vaj
• 1 l tej
• 1 dl rum
• 20 dkg szilva
Elkészítés
A szilvát beáztatjuk a rumba, majd 1 óra múlva leszűrjük. A tojásokat habosra keverjük a cukorral, a vaníliával, a liszttel, a sóval, majd hozzáadjuk a megolvasztott, de nem forró vajat és a tejet is. A tortarformát kikenjük vajjal, és az aljára rakjuk a beáztatott szilvát, majd a masszát (híg palacsintatésztát) ráöntjük. 210 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.
OLVASS TOVÁBB!
5 mennyei és forró kakaócsoda - Ilyet még biztosan nem ittál!
A tél az az időszak, amikor gyakran megkívánunk valami édesen forró ízt, hogy melegben, biztonságban érezzük magunkat. Erre a kakaó t...
GASZTRO5 mesés Oreos desszert, amit muszáj megkóstolnod
Keksz ide, keksz oda, az Oreo mégiscsak csúcsokat dönget. Főleg akkor, ha néhány mennyei desszerthez társul, és az asztalra kerül. Most ...
GASZTRO3 isteni karácsonyi puding - Mind a 10 ujjadat megnyalod!
A karácsonyi puding hagyományos megédesítője, elválaszthatatlan kísérője az év legnagyobb ünnepének. A hagyomány azt tartja, hogy ah...
Így készítsd a tökéletes szaloncukrot házilag!
Egy átlag magyar család, karácsony közeledtével két kiló szaloncukrot vásárol, ami egy négytagú családra lebontva, fejenként ötven ...
GASZTRO3 mennyei recept, ami bizonyítja, hogy ünnepek alatt is lehetséges a büntetlen sütizés
Sokak számára a szokásosnál is nagyobb fejtörést okoz a karácsonyi sütés-főzés, mert figyelembe kell venni, hogy ki diétázik, ki cuk...
GASZTRO5 szuper gyors és egyszerű banános desszert, ami azonnal megédesíti a napodat
A banán tökéletes uzsonna, ugyanis segíthet kielégíteni a kínzó éhséget, amikor úgy tűnik, hogy a vacsora még messze van. Ráadásul...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK