.
Hozzávalók (4 személyre)
- 50 dkg szilva
- 2 db tojás
- 6 dkg nádcukor
- 3 dkg finomliszt
- 3 dkg étkezési keményítő
- 1 tk sütőpor (csapott)
- 1 csipet só
- 60 ml habtejszín
- 6 ek napraforgó olaj
- 1 ek vaj (a tepsi kikenéséhez)
Elkészítés
A szilvákat megmossuk és kimagozzuk. Egy sütőformát kivajazunk, és vágott felükkel lefelé szorosan belerakosgatjuk a szilvákat. A lisztet, a keményítőt, a sót és a sütőport egy tálba szitáljuk. A tojásokat a cukorral, robotgép segítségével 4-5 perc alatt habosra keverjük, majd több részletben belekanalazzuk a lisztet, ezután hozzáadva az olajat és a tejszínt. Az így kapott tésztával nyakon öntjük a szilvákat. Előmelegített sütőben légkeveréssel kb. 40 percig sütjük (tűpróba). Ha nagyon pirulna, takarjuk le sütőpapírral. Amikor elkészült, meghintjük porccukorral és langyosan tálaljuk.
OLVASS TOVÁBB!
Szuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
GASZTROHalloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
Már az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK