Hozzávalók - a gombóchoz
- 50 dkg túró
- 15 dkg búzadara
- 10 dkg porcukor
- 6 dkg vaj
- 4 db tojás
- 2 cs vaníliás cukor
- reszelt citromhéj
- 1 ek tejföl
- csipet só
Hozzávalók – a sült cseresznyéhez
- cseresznye
- barna cukor
- vaníliás cukor
- fahéj
Elkészítés
Keverőtálba tesszük a puha vajat, az egész tojásokat, a porcukrot, a vaníliás cukrot és egy csipet sót, majd robotgéppel jó habosra keverjük. Belereszeljük a citromhéjat, hozzáadjuk a tejfölt és a túrót, majd alaposan kikeverjük. Végül belekeverjük a búzadarát is, és legalább egy órára a hűtőszekrénybe tesszük, hogy formázható massza legyen belőle.
Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, ráhelyezzük a kimagozott cseresznyét, megszórjuk 1-2 ek barna cukorral, vaníliás cukorral és őrölt fahéjjal, majd előmelegített sütőben 10-15 perc alatt készre sütjük.
A sütőből kivéve teljesen kihűteni, majd szűrőkanálba tenni és lecsepegtetni.
Közben egy serpenyőben olajat hevítünk, belekanalazzuk a zsemlemorzsát és állandó kevergetés mellett szép aranybarnára pirítjuk.
A hűtőből kivesszük a túrós masszát, és kisebb darabokat csípegetünk le belőle. Kicsit lelapítgatjuk, pár szem sült cseresznyével megtöltjük, és gombócokat formálunk belőle.
Egy edénybe vizet forralunk, belehelyezzük a megformázott gombócokat, és amikor már újra felforrt a víz, a hőfokot mérsékelve, gyöngyöző vízbe, kb. 10 perc alatt készre főzzük. Végül a megfőtt gombócokat szűrőkanállal kiemeljük a vízből, jól lecsepegtetjük, és beleforgatjuk az előzőleg aranybarnára pirított zsemlemorzsába.
Tálaláskor a gombócok mellé fahéjas porcukrot, tejfölt, és a maradék sült cseresznyét kínáljuk.
Forrás és képek: Gizi receptjei
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK