2 db vérnarancs
3 tojás
150 g alacsony zsírtartalmú tehéntúró
1 csomag vaníliás cukor
50 g cukor
30 g vaníliás pudingpor
1 citrom reszelt héja
2 evőkanál citromlé
1 csomag leveles tészta
20 g vaj
1 evőkanál porcukor
1. A vérnarancsokról kés segítségével hámozd le a héját egészen a fehér részt is eltávolítva, és filézd ki – vagyis ahol látszódnak a cikkelyeket elválasztó burkok, annak mentén vágd ki a gyümölcs húsát. Majd tedd félre, lehetőleg egy nagyobb szitára.
2. A tojásokat vedd ketté. A tojásfehérjét verd fel kemény habbá. A tojás sárgáját aludttejjel, vaníliás cukorral, cukorral, pudingporral a citromhéjjal és –lével keverd simára.
3. A tésztalapokat (40x18 cm-es nagyságra felvágva) helyezd, a lapokat is kivajazva, egy kivajazott téglalap tortaformába (34x10 cm). A tészta széleit hajtogasd fel egészen a forma tetejéig.
4. A krémmel töltsd meg a tésztával kibélelt formát, oszlasd el egyenletesen, majd a tetejére helyezd el egymás mellé a vérnarancs filéket.
5. 180 C-ra előmelegített sütőben süsd 20 percig, az első 5 perc után késsel lazítsd fel oldalt a tésztalapokat a formában. Ha kész tedd félre hűlni, majd hintsd meg porcukorral.
OLVASS TOVÁBB!
Ez a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
GASZTROEzért nem szabad vásárlás előtt kávét inni
Ez a szokás nem várt következményekkel járhat....
GASZTROVisszatérnek a papírszívószálról a műanyaghoz
Van olyan vállalat, ahol egyáltalán nem vált be a környezetbarátabb megoldás....
Ezeket az italokat kóstold meg a legnagyobb forróságban!
Itt a nyár, és a meleg esték arra csábítanak, hogy élvezz egy italt a teraszon. Inspirációt nyújtunk - akár alkohollal, akár anélkül...
GASZTRONemcsak a fagyi hűthet le a nyáron! Fagyos édességek a világ körül
Kínában már i.e. 2000-ben is élvezték a félig fagyos gyümölcslével kevert jeget. Bemutatjuk a frissítő kreációkat a világ minden t...
GASZTROMiért imádjuk a savanyúkáposztát?
Hosszú ideig eláll, gazdag a jó baktériumokban és változatosságot csempész a tányérodra: minden, amit tudnod kell a a szuperélelmisze...
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK