{KEPGALERIA}
Házi cseresznyelikőr recept
Hozzávalók
700 g cseresznye (befőtt)
500 ml minőséges konyak
100 g cukor
Elkészítés
A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk, egy szélesebb üvegedénybe tesszük és hozzáöntjük a konyakot. Nem kell mindet azonnal hozzáadni, csak arra ügyeljünk, hogy a gyümölcsöt jól ellepje a konyak. Az edényt 1 napig tartsuk sötét és hideg helyen. Utána szűrjük le a folyadékot, majd adjunk hozzá még a konyakból, körülbelül 250 ml mennyiséget és 100 g cukrot. Keverjük jól össze úgy, hogy a cukor teljes egészében elolvadjon benne, majd hagyjuk állni még 1 napot, de lehet tovább is.
OLVASS TOVÁBB!
Ezért előnyösek a TFL kartonok és futárdobozok a vendéglátásban
Nőként nem sokat foglalkozunk a kartondobozokkal, esetleg csak költözéskor, ám vendéglátóként nagyon fontos téma. Minden olyan lehető...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
EZT EL KELL OLVASNOD
ÁLLATI CUKISÁGOK