Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Vajban párolt jércefilé fejes salátával

Szerző:
Szabó Anna
Nem is lehetne könnyebb ételt elképzelni, mint a párolt jércemell. Köretként egy kis rizzsel, és salátaként egy kis fejessalátával igazi finomság.
Vajban párolt jércefilé

Hozzávalók:

2 egész jércének a melle
1,5 dkg só
5 dkg liszt
15 dkg vaj


Elkészítés:

A jércemellekről óvatosan lefejtsük a húst úgy, hogy a szárnytő csontjai rajta maradjanak, a bőrét lehúzzuk, és húsverő kalapáccsal szép vékony szeletekre verjük. Megsózzuk, lisztbe mártjuk, és 10 dkg vajban mindkét oldalát szép pirosra sütjük. Közben csontokból jó erős jércelevet főzünk úgy, hogy a leve majdnem el följön. Ha a jércefilék megsültek, ebből a csont léből mindig egy-egy keveset hozzáadunk, és lábosban addig pároljuk, amíg teljesen megpuhulnak. Ekkor még beletesszük az 5 dkg vajat, elkeverjük a levében, a párolt rizzsel vagy gyenge cukorborsóval tálaljuk. Citromos fejes salátát vagy esetleg valamilyen kompótot adhatunk még hozzá.


Fejes saláta

Hozzávalók:

2 fej saláta
1 citrom leve vagy ecet
3-4 kávéskanál cukor, só


Elkészítés:

A saláta tövét levágjuk, külső leveleitől megtisztítjuk, leveleire szedjük, és folyóvíz alatt gondosan megmossuk, majd lecsurgatjuk, és felhasználás előtt pár perccel megsózzuk. Közben elkészítjük a salátalevet. A vízben felolvasztjuk a cukrot, elkeverjük a citromlével vagy ecettel és közvetlenül tálalás előtt, megforgatjuk benne a salátát. Aki szereti, meglocsolja egy kevés olajjal.



Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL