Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Variációk egy témára: a bodza

Szerző:
Szabó Anna
A szegény ember patikájának is nevezett bodza magas vitamintartalmánál fogva számos bajra gyógyír lehet, de legtöbben talán mégsem csak ezért szedjük, hanem azért, hogy valamilyen finomságot készítsünk belőle, mondjuk szörpöt, frissítő italt, lekvárt, palacsintát, fagyit vagy likőrt. Te melyiket kóstolnád meg először?

 

{KEPGALERIA}

 

 

Bodzaszörp


Hozzávalók

1,5 liter víz
12 bodzavirág tányér
1,5 kg méz
2 citrom
4 citrom leve

Elkészítés

Keverd el a mézet a citromlével, míg teljesen össze nem vegyülnek. Ezután helyezd bele a bodzavirágokat és a karikára vágott citromokat. Egy órán keresztül hagyd pihenni, közben néha kevergesd meg, majd tedd a hűtőbe.

 

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL