Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Variációk egy témára: a kuglóf

Szerző:
Szabó Anna
A kuglóf eredetét tekintve megoszlanak a vélemények: a franciák és a németek egyaránt a magukénak vallják, de abban nyilvánvalóan ők is egyetértenek, hogy nagyon finom. Eredetileg élesztős tésztából készült, de manapság már a sütőporos változat ugyanúgy elterjedt. Lássuk néhány gyors és mennyei változatát ennek a nagyszerű süteménynek.

 

{KEPGALERIA}

 

 

Villámgyors kuglóf

Hozzávalók

25 dkg liszt
25 dkg cukor
4 tojás
1 dl tej
1 dl olaj
fél csomag sütőpor
2 evőkanál kakaópor

Elkészítés

A tojásokat válaszd ketté, a sárgájukat keverd ki a cukorral, majd mehet hozzá a tej és az olaj. A lisztben keverd el a sütőport, és add a masszához. A fehérjét verd kemény habbá és óvatosan keverd a krémhez. A tészta kétharmadát öntsd kikent, kilisztezett kuglófformába. A maradék tésztába keverd bele a kakaót és öntsd a fehér tésztára. Kanállal kicsit keverj bele a fehér részbe – ettől lesz szép márványos -, majd süsd meg.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL