Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Variációk egy témára: a kuglóf

Szerző:
Szabó Anna
A kuglóf eredetét tekintve megoszlanak a vélemények: a franciák és a németek egyaránt a magukénak vallják, de abban nyilvánvalóan ők is egyetértenek, hogy nagyon finom. Eredetileg élesztős tésztából készült, de manapság már a sütőporos változat ugyanúgy elterjedt. Lássuk néhány gyors és mennyei változatát ennek a nagyszerű süteménynek.

 

{KEPGALERIA}

 

 

Citromos kuglóf

Hozzávalók

50 dkg liszt
25 dkg vaj
20 dkg cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 csomag sütőpor
2 dl tej
4 tojás
1 citrom leve és héja

Elkészítés

A vajat keverd habosra és egyenként add hozzá a cukrot, a vaníliáscukrot, a tojásokat, a citromlevet és a reszelt citromhéjat. A sütőporral elkevert lisztet kanalanként, a tejjel felváltva add a tésztához.

Ha kész, már mehet is a massza a kikent kuglófformába és 50 percre a forró sütőbe.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL