Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Variációk egy témára: a kuglóf

Szerző:
Szabó Anna
A kuglóf eredetét tekintve megoszlanak a vélemények: a franciák és a németek egyaránt a magukénak vallják, de abban nyilvánvalóan ők is egyetértenek, hogy nagyon finom. Eredetileg élesztős tésztából készült, de manapság már a sütőporos változat ugyanúgy elterjedt. Lássuk néhány gyors és mennyei változatát ennek a nagyszerű süteménynek.

 

{KEPGALERIA}

 

 

Barackos-vaníliás kuglóf


Hozzávalók

50 dkg liszt
2 dkg puha vaj
2 tojássárgája
2,5 dl tej
3 dkg élesztő
1 citrom reszelt héja
egy csipet só

A töltelékhez:

30 dkg barackbefőtt apróra vágva
1 csomag vaníliás pudingpor
4 dl tej
2-3 evőkanál cukor

Elkészítés

Készíts kovászt a lisztből, a tejből, az élesztőből és a cukorból, majd langyos helyen hagyd felfutni. A tészta többi hozzávalóját egy tálban alaposan morzsold össze, gyúrd össze a kovásszal és jól dolgozd ki a tésztát. Langyos helyen keleszd, nagyjából 20-25 percig.

A töltelékhez forralj fel 3 dl tejet a cukorral, közben a pudingport a maradék tejjel keverd simára, főzd meg a pudingot, majd hagyd kihűlni.

Ha megkelt a tészta, nyújtsd téglalap alakúra, kend rá a pudingot, majd jöhetnek rá a barackok. Tekerd fel és vond körbe vele a kuglófforma közepét. 170 °C-os sütőben 50 perc alatt süsd meg.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL