Kövesd friss cikkeinket RSS csatornánkon
GASZTRO

Variációk egy témára: a kuglóf

Szerző:
Szabó Anna
A kuglóf eredetét tekintve megoszlanak a vélemények: a franciák és a németek egyaránt a magukénak vallják, de abban nyilvánvalóan ők is egyetértenek, hogy nagyon finom. Eredetileg élesztős tésztából készült, de manapság már a sütőporos változat ugyanúgy elterjedt. Lássuk néhány gyors és mennyei változatát ennek a nagyszerű süteménynek.

 

{KEPGALERIA}

 

 

Narancsos kuglóf


Hozzávalók

30 dkg liszt
25 dkg cukor
13 dkg margarin
4 tojás
1 dl tej
1 csomag sütőpor
1 evőkanál kakaó
1 narancs reszelt héja

Elkészítés

A vajat keverd habosra a cukorral, majd add hozzá a tojások sárgáit és a tejet. Eközben a tojások fehérjét verd fel kemény habbá, és óvatosan add az előző keverékhez, végül jöhet hozzá a sütőporos liszt is. A tészta egyharmadában keverd el a kakaóport, a fennmaradt kétharmadba pedig kerüljön a narancshéj.

Öntsd a kikent kuglófformába először a fehér, majd a kakaós tésztát, és keverj bele egy kanál segítségével – így lesz szép márványos. Közepes hőmérsékleten, tűpróbával süsd meg.

Szólj hozzá Te is!
SZEMÉLYRE SZABOTT HOROSZKÓP

Adja meg születési időpontját!

VAGY

KÉREM AZ ELEMZÉST

HÍRLEVÉL