{KEPGALERIA}
Narancsos kuglóf
Hozzávalók
30 dkg liszt
25 dkg cukor
13 dkg margarin
4 tojás
1 dl tej
1 csomag sütőpor
1 evőkanál kakaó
1 narancs reszelt héja
Elkészítés
A vajat keverd habosra a cukorral, majd add hozzá a tojások sárgáit és a tejet. Eközben a tojások fehérjét verd fel kemény habbá, és óvatosan add az előző keverékhez, végül jöhet hozzá a sütőporos liszt is. A tészta egyharmadában keverd el a kakaóport, a fennmaradt kétharmadba pedig kerüljön a narancshéj.
Öntsd a kikent kuglófformába először a fehér, majd a kakaós tésztát, és keverj bele egy kanál segítségével – így lesz szép márványos. Közepes hőmérsékleten, tűpróbával süsd meg.
OLVASS TOVÁBB!
Hogyan főzzünk tökéletes "al dente" tésztát éttermi minőségben?
Az olasz tésztafőzés igazi művészet, amely az egyszerű alapanyagokból képes utánozhatatlan fogásokat alkotni, melynek egyik alappillér...
GASZTROSzuperfood a mindennapokban: miért és hogyan építsd be az étrendedbe?
A szuperfood kifejezés egyre gyakrabban hangzik el egészségügyi szakértőktől, életmódguruktól, a közösségi médiát böngészve is g...
GASZTRO4 Halloween-i recept, melynek még az elkészítése is hátborzongató - Imádni fogod!
Lassan nálunk is kezdenek népszerűek lenni a Halloween-bulik, amikor barátainkkal valami rémisztőnek öltözve szórakozunk, és próbálju...
Halloweeni muffinreceptek - Mindenmentes változatban is
A Halloweent egyre többen ünneplik már Magyarországon is. Jó alkalom egy kis szórakozásra, amikor a borúsabb időjárás esetleg lehangol...
GASZTROMár az ókorban is rágtuk, de a világháborúban is osztogatták: mi az?
A rágógumi több mint 2 ezer éves találmány, és ma is töretlenül népszerű. Lássuk, mik voltak a történetének legfontosabb állomás...
GASZTROEz a bank arany helyett parmezánsajtot fogad el fedezetként
Nem csalás, nem ámítás: itt valóban sajtot lehet letétbe helyezni....
Adja meg születési időpontját!
VAGY
ÁLLATI CUKISÁGOK